Automatizálja Ön is redőnyeit!

Navigáció: Kezdőlap » Gyakori kérdések

Gyakori kérdések

Mi  az amit a Somfy redőnymotorokról tudni szeretne? Kérdezzen és mi válaszolunk! Azért, hogy megkönnyítsük dolgát, feltesszük a leggyakrabban felmerülő kérdéseket és megadjuk rá a válaszokat is. Ha ezenfelül további kérdései vannak, kérjük forduljon hozzánk bizalommal e-mailben vagy telefonon!

Miért automatizáljam a redőnyeimet?

Válasz: Időt és pénzt takarít meg. Időt, mivel nem kell reggel és este, valamint napközben az időjárási viszonyok változásaival a nehéz redőnyeit felhúznia és leengednie. Pénzt, mivel redőnymotoros redőnyeivel télen és nyáron csökkenteni tudja a fűtés és hűtés költségeit. Ezenkívül a motoros redőnyök a redőnymotor fékje és a feltolásgátló szerkezet segítségével a betörés ellen is védnek. Lakása árnyékolóit egyszerre, csoportosan és külön-külön is mozgatni tudja.

Ha motoros redőnyt szeretnék, a régi redőnyeimet újakra kell cserélnem?

Válasz: Nem. A Somfy redőnymotoros megoldásait nemcsak az új, hanem a régi, már meglévő redőnyökbe is be lehet építeni.

Lehet a külső és belső árnyékolóimat anélkül motorizálni, hogy az egész házat felújítanám?

Válasz: Természetesen. A Radio Technology SomfyTM rádiós vezérlésű rendszernél a redőnymotor és a kapcsoló vagy vezérlőegység között nem kell vezetékezni. Ez egy nagyon egyszerű és költséghatékony megoldás.

Egyszerre kell minden árnyékolót motorizálnom?

Válasz: Nem, elég lépésről lépésre. Először kezdhetik a nehezebb redőnyökkel, aztán a napellenzővel és egyéb külső és belső árnyékolókkal attól függően melyik helyiségben a legszükségesebb. A rádiós vezérlésű technológia lehetővé teszi az utólagos kiépítést, mivel a már korábban kiépített rendszerekkel könnyen össze lehet hangolni az újakat.

Drágább az RTS (rádiós vezérlésű) rendszert kiépíteni, mint a hagyományos vezetékes rendszert?

Válasz: Nem, mivel a rádiós vezérlésű rendszer kiépítésénél nincsen szükség falvésésre és vezetékezésre, így a kiépítési költségek jelentősen lecsökkenek.

Már van kiépített vezetékes rendszerem. Könnyen le tudom cserélni rádiós vezérlésűre?

Válasz: Igen. Nagyon egyszerű a régi vezetékes megoldást rádiós vezérlésűre cserélni. Könnyen és kényelmesen tud minden árnyékolót rádiós távirányítóval beprogramozni és működtetni.

Áramszünet esetén újra kell programoznom a vezérlőegységeket?

Válasz: Nem. A vezérlőpaneleket úgy tervezték, hogy a beprogramozott adatok áramkimaradás esetén is a memóriában maradnak.